Відділ повірки, метрологічної атестації та державних випробувань теплотехнічних засобів вимірювальної техніки (ЗВТ)

 

Відділ повірки, метрологічної атестації та державних випробувань теплотехнічних засобів вимірювальної техніки (ЗВТ), відповідно до галузі уповноваження ДП “Хмельницькстандартметрологія” та повноважень, наданих відділу, має право на проведення повірки з таких видів вимірювань:

  • вимірювання параметрів потоку, витрати, рівня, об’єму речовин;

  • вимірювання тиску та вакуумні вимірювання;

  • вимірювання фізико-хімічного складу та властивостей речовин;

  • температурні та теплофізичні вимірювання;

  • оптико-фізичні вимірювання.

Крім цього відділ здійснює:

  • державну метрологічну атестацію ЗВТ за вищевказаними видами вимірювань та атестацію випробувального обладнання;

  • проводить державні контрольні випробування за вищевказаними видами вимірювань.

В своїй діяльності відповідно до вимог СУЯ МД, відділ керується Настановою з

якості метрологічних підрозділів ДП “Хмельницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” НЯ.СУЯ МД.ПСУ 04.07-2008 та Настановою з якості виконання метрологічних робіт.

Під час проведення робіт із повірки ЗВТ, відділ використовує 139 робочих еталонів, з яких 58 є вихідними еталонами ДП «Хмельницькстандартметрологія».

Крім того, для здійснення робіт з повірки ЗВТ відділом використовуються робочі ЗВТ та допоміжне обладнання. Для забезпечення передачі розміру одиниці фізичної величини відділом складено та затверджено одну локальну повірочну схему. Згідно з погодженими Переліками 83 робочий еталон повіряється у державних наукових метрологічних центрах та інших територіальних органах, а 56 – в ДП «Хмельницькстандартметрологія».

Наявні у відділі робочі еталони, робочі ЗВТ та допоміжне обладнання використовуються також для проведення робіт із державної метрологічної атестації ЗВТ, метрологічної атестації ВО та проведення вимірювань.

Повірка (калібрування) ЗВТ здійснюється на 22 робочих місцях державних повірників (із них у відділі – 15 та на території підприємств – 7), які створені і атестовані згідно з вимогами РМУ 006-2001.

До уваги замовників робіт та послуг!

ДП «Хмельницькстандарт- метрологія» швидко і якісно надасть комплекс послуг із сертифікації продукції, методичну і практичну допомогу з питань стандартизації, виконає роботи у галузі метрології, пропонує надання послуг із проведення лабораторних випробувань харчової продукції, сільськогосподарської сировини та продукції промислової групи відповідно до галузі акредитації. Найкоротші терміни проведення робіт – це економія Вашого часу та коштів.

Звертайтесь до нас за адресою:

ДП «Хмельницькстандарт метрологія», м. Хмельницький, вул. Свободи, 7,

e-mail: hmcsms@infocom.km.ua

  • з питань проведення лабораторних випробувань харчової продукції, сільськогосподарської сировини та продукції промислової групи: (0382) 65-20-00, (067) 311-64-45 – начальник випробувальної лабораторії харчової продукції
  • з питань надання послуг із сертифікації: (0382) 65-63-36, (067) 311-15-71 – заступник генерального директора з підтвердження відповідності
  • з питань проведення робіт у галузі метрології: (0382) 65-65-03, (067) 311-64-46 – заступник генерального директора з метрології
  • приймання ЗВТ та робота з замовниками – (0382) 65-05-26;
  • приймальня генерального директора: (0382) 65-60-76.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер