Історія

Майже кожен виробник і споживач в області знає про існування Державного підприємства „Хмельницький регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації”, але, мабуть мало кому відома історія його виникнення. А почалося все з січня 1941 року, коли розпорядженням комітету мір і приладів при Раді народних комісарів СРСР було організоване Управління Уповноваженого Комітету мір і вимірювальних приладів при Кам’янець-Подільському облвиконкомі. Створена організація підпорядковувалася безпосередньо Управлінню Уповноваженого Комітету в справах мір і вимірювальних приладів при Раді Міністрів УРСР.

У 1960 році, коли головним містом області вже був Хмельницький, Кам’янець-Подільське Управління Уповноваженого Комітету мір і вимірювальних приладів перейменовано в Хмельницьку Державну контрольну лабораторію по вимірювальній техніці Комітету стандартів, мір і вимірювальних приладів при Раді Міністрів СРСР. Постановою Комітету Держстандарту СРСР від 15.04.1971 р. згадану лабораторію названо Хмельницькою обласною лабораторією державного нагляду за стандартами та вимірювальною технікою, яка підпорядковувалася Українському Держстандарту СРСР.

Наказом Держстандарту СРСР від 18.02.1977 року на базі Хмельницької обласної лабораторії створено Хмельницьку міжобласну лабораторію державного нагляду за стандартами та вимірювальною технікою. Начальником лабораторії призначено Фіяла Степана Вікторовича (пропрацював директором більше 20-ти років) . Під керівництвом та за участю Степана Вікторовича і було споруджено приміщення лабораторії, яке сьогодні осучаснене і є приміщенням ДП “Хмельницькстандартметрологія”.

На той час в Хмельницькій області лабораторії держнагляду за стандартами та вимірювальною технікою діяли в Кам’янець-Подільському і Шепетівці. Вони у 1981 році і стали відділами Хмельницької міжобласної лабораторії, яку у цьому ж році перейменовано в Хмельницьку лабораторію держнагляду за стандартами та вимірювальною технікою. Наказом Держстандарту СРСР від 14.12.1983 р. на базі цієї лабораторії створено Хмельницький центр стандартизації і метрології, підпорядкований Українському Республіканському управлінню Держстандарту СРСР. На виконання Декрету Кабінету Міністрів України "Про державний нагляд за додержанням стандартів, норм і правил та відповідальність за їх порушення" наказом Держстандарту України від 27.10.1993 р. Хмельницький центр стандартизації і метрології перейменовано у Хмельницький центр стандартизації, метрології та сертифікації (ЦСМС).

Указом Президента України від 24.05.1996 р. затверджено Положення "Про Державний комітет України по стандартизації, метрології та сертифікації. Згідно цього Положення Держстандарт утворює систему територіальних органів – державних центрів стандартизації, метрології та сертифікації, який було утворено і у Хмельницькому і названо Хмельницьким Державним центром стандартизації, метрології та сертифікації. 1996 рік подарував Центру ще одного талановитого директора , чудову людину -Гутіна Сергія Михайловича(пропрацював більше 5-ти років).. Прийшовши у Центр вже з досвідом керівної роботи у промислово-виробничій сфері, Сергій Михайлович багато зробив для Центру .

З 2003 року Хмельницький Державний Центр стандартизації, метрології та сертифікації почав називатися Державним підприємством „Регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації” (скорочено ДП „Хмельницькстандартметрологія”). Центру підпорядковані Кам’янець-Подільська та Шепетівська філії як його структурні підрозділи.

Сьогодні основними завданнями Центру є впровадження єдиної технічної політики Департаменту технічного регулювання Міністерства економічного розвитку та торгівлі України в Хмельницькій області щодо забезпечення функціонування державних систем стандартизації, єдності вимірювань, сертифікації.

До уваги замовників робіт та послуг!

ДП «Хмельницькстандарт- метрологія» швидко і якісно надасть комплекс послуг із сертифікації продукції, методичну і практичну допомогу з питань стандартизації, виконає роботи у галузі метрології, пропонує надання послуг із проведення лабораторних випробувань харчової продукції, сільськогосподарської сировини та продукції промислової групи відповідно до галузі акредитації. Найкоротші терміни проведення робіт – це економія Вашого часу та коштів.

Звертайтесь до нас за адресою:

ДП «Хмельницькстандарт метрологія», м. Хмельницький, вул. Свободи, 7,

e-mail: hmcsms@infocom.km.ua

  • з питань проведення лабораторних випробувань харчової продукції, сільськогосподарської сировини та продукції промислової групи: (0382) 65-20-00, (067) 311-64-45 – начальник випробувальної лабораторії харчової продукції
  • з питань надання послуг із сертифікації: (0382) 65-63-36, (067) 311-15-71 – заступник генерального директора з підтвердження відповідності
  • з питань проведення робіт у галузі метрології: (0382) 65-65-03, (067) 311-64-46 – заступник генерального директора з метрології
  • приймання ЗВТ та робота з замовниками – (0382) 65-05-26;
  • приймальня генерального директора: (0382) 65-60-76.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер